Mevsimsel Faktörler için Plan Nasıl Yapılır?

Restoran endüstrisindek işler dalgalanabilir. Müşteri sayıları, herhangi bir faktöre bağlı olarak artabilir, sabit kalabilir hatta düşüş gösterebilir. Mevsimsel değişiklikler özellikle restoran endüstrisindeki işleri etkileyebilir ve bu da birçok restoran sahibini pazarlama kampanyalarını artırmaya, stokları kısmaya veya personel seviyelerini ayarlamaya zorlar.

Hava Durumu Restoranın Mevsimselliğini Nasıl Etkiler?

Sıcak aylar, artan turizm ve yerel halkın dışarıda daha fazla zaman geçirmesi nedeniyle çoğu restoranın en yüksek satışını gördüğü zamanlardır. Buna ek olarak, birçok restoran için açık havada oturma kapasitesine sahip olmak ve daha fazla iş getiren canlı müzik gibi etkinliklere ev sahipliği yapmak avantajına olacaktır.

Kış aylarında, restoranlar genellikle işlerinde bir düşüş görecektir. Soğuk ve karlı iklimlerde bulunan restoranlar için, özellikle de teslimat ya da bir pazarlama kampanyası sunmuyorlarsa, bu durum daha olasıdır.

 

Konumunuz Restoranın Mevsimselliğini Nasıl Etkiler?

Tüm mevsimsel değişiklikler hava ile ilgili değildir. Örneğin, bir kolej veya üniversitenin çevresinde bulunan şehirler veya kasabalar, öğrenci nüfusuna ve ailelerine hitap eden işletmelerle doludur. Restoranların eğitim döneminin başında ve yıl sonu mezuniyetleri sırasında satışlarında büyük artışlar görmesi muhtemeldir. Ayrıca, restoran mevsimselliğini planlarken tüm yerel kolej ve üniversite mezuniyet programlarından haberdar olmanız gerekecek çünkü o hafta sonları rezervasyonlardaki ani artışları karşılamak için ekstra personele ihtiyacınız olacak.

Havayla İlişkili Olmayan Mevsimsel Değişiklikler Nelerdir?

Bir başka döngüsel değişim türü de ekonominin dalgalı durumudur. Ekonomi iyi gittiğinde, insanlar isteğe bağlı gelirlerini dışarıda yemek yemeye harcama konusunda biraz daha özgür hissediyorlar. Öte yandan, ekonomi gerilemeye başladığında, daha fazla insan evde yemek yemeyi tercih ettiğinden restoranlar da satışlarda düşüş yaşar.

dondurma

Menüler Restoran Mevsimselliğinden Nasıl Etkilenir?

Menünüz, restoranın mevsimselliğiyle ilgili iki şeyden etkilenecektir: mevcut olanlar ve insanların can attığı şeyler. Neyse ki, bu iki şey genellikle örtüşür. Menünüzü hava değişikliklerine göre uyarlamak, kışın sıcak, doyurucu yemeklere ve yazın taze, canlı salatalara olan talebi karşılamanıza yardımcı olacaktır.

 

 

İşletme sahipleri, durgun sezonda restoran işlerini ve satışlarını artırmak için adımlar atabilir. Pazarlama kampanyaları, mevsimsel düşüşleri yavaşlatmanın etkili bir yoludur. Bir restoran işletmesi kış aylarında veya büyük tatillerde düşüş eğilimi gösteriyorsa, restoran sahipleri bu zamanlarda müşteri çekmesi muhtemel özel ürünler sunabilir. Örneğin, restoran sahipleri bire bir yemek, yüzde 25 indirim, ücretsiz meze veya ücretsiz tatlı gibi fırsatlar sunabilir. Şirket ücretsiz ürünler vererek para kaybedebilirken, kuponlar işi cezbeder ve sonuçta kârın artmasına yardımcı olur

Restoranın Mevsimsel İniş ve İnişleri Nasıl Planlanır?

Yaz için işe aldığınız ve sonbaharda ayrılan üniversite öğrencileri, özel günlerde paket siparişlerdeki artış ve en soğuk aylarda satışlardaki düşüş, restoran mevsiminin göstergeleridir. Restoran işinde olmak, iniş ve çıkışlarla ilgilidir, ancak her zaman tam kadrolu olmanız ve mümkün olduğunca fazla gelir elde etmeniz için restoran mevsimsel değişiklikleri planlamanın yolları vardır.

Mevsimsel değişiklikleri kontrolünüz altında tutabilmeniz için birkaç ipucu

  1. POS Analizinizi Kullanın

Yoğun sezonunuzun tam olarak ne zaman başladığını veya ne zaman bittiğini veya geçen Yılbaşı Gecesi ne kadar iş yaptığınızı hatırlayamıyorsanız, POS’unuz arkanızda olmalıdır. POS verilerinize bakarak her hafta ne kadar personeliniz olduğunu, toplam satış hacminizi, en popüler yemekleri ve daha fazlasını görebileceksiniz. Geçen yılki bilgileri kullanarak, bu yıl restoran mevsimselliği için daha da iyi plan yapabilir, işçilik ve yemek maliyetlerinden tasarruf edebilir, hizmeti düzene sokabilir ve konuklarınızın tam olarak aradığı ürünleri sunabilirsiniz.

Omni’nin ürün ve hizmetleri ile POS Analizi ve işletmenizin yönetimini kolayca yapabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için: https://www.omni.com.tr/urunler/arka-ofis-sistemleri/raporlama-sistemi/

 

 

  1. Sezonluk Seçenekleri ve Fırsatları Tanıtın

Belirli ‘tatlar’ belirli mevsimlere bağlıdır – sonbaharda balkabağı aromalı ikramlar gibi. Genellikle daha az müşteri getiren mevsimlerde insanları çekmek için mevsimsel seçenekler sunun. Üstelik bu tür sezonluk seçeneklerde cazip fırsatlar sunabilirsiniz. Bu strateji, sezon dışı dönemlerde yaygın olan iş nakit akışı sorunlarından kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

  1. Çevrimiçi Pazarlamaya Yatırım Yapın

Çevrimiçi pazarlama çok maliyetli olmadığı için harika bir çözümdür. Sosyal medya hesapları ve çevrimiçi bir bülten aracılığıyla müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz. Çevrimiçi varlığı ve akıllı çevrimiçi pazarlamayı artırmak, rakipleriniz yavaş günler hakkında beşikte dururken, size bir müşteri dalgası getirebilir.

Instagram, Facebook ve diğer dijital platformlar aracılığıyla çevrimiçi katılımı artırın. Menü fikirlerini kitle kaynaklı olarak kullanabilir, promosyonlar verebilir ve özel ürünleri çevrimiçi olarak duyurabilirsiniz. Bir bülteniniz varsa, etkinlikleri veya özel ürünleri tanıtmak için kullanın.

  1. Etkinliklere Ev Sahipliği Yap

Etkinlikleri barındırmak, müşteri trafiğini artırmanıza ve daha önce kuruluşunuzdan habersiz olabilecek yeni bir müşteri tabanı çekmenize yardımcı olur.

Alanınızı aşağıdakiler gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmak için sunabilirsiniz:

  • Doğum günü partileri
  • Şarap ve yemek tadımı etkinlikleri
  • Aşçılık kursları
  • Özel iş partileri
  • Hayır etkinlikleri
  • Canlı müzik etkinlikleri
  • Canlı spor veya film gösterimleri

Sezon dışında işletmenizi desteklemek için proaktif bir yaklaşım benimseyin ve düzenli olarak ev sahipliği yapın ve müşterilerinize sizi tekrar ziyaret etmeleri için iyi bir neden verin.

Çerez Politikası
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla internet sitemizde Cookie (çerez) kullanmaktayız. Sitemizde gezinmeye devam ettiğiniz sürece Çerez Politikasını kabul ettiğinizi varsayacağız.